Stockholm-Mälardalen

FFS är Sveriges största kunskapsnätverk för samhällsplanerare. Inom lokalföreningen vill vi stimulera till idé- och erfarenhetsutbyten, sprida kunskap och väcka debatt.

Välkommen till våra mötesplatser!

Styrelse

Styrelsen för FFS Stockholm-Mälardalen 2025:

Henric Carlson, ordförande
Arkitekt som sedan cirka 15 år jobbat med planeringsfrågor kommunalt, senast som utredare i Upplands-Bro kommun.

Sofia Eckersten
Specialist på Trafikverket. Har doktorerat på hur man kan integrera strategisk landanvändning och transportplanering.

Frans Elinder
Näringspolitisk strateg på Stockholms handelskammare med bakgrund som stadsplanerare. Arbetar med samhällsplanering, opinionsbildning och rådgivning.

Susanna Elfors
Hållbarhetsexpert och platsutvecklare med en doktorsexamen i samhällsplanering och miljö från KTH. Har arbetat med hållbar platsutveckling, stadsodling och tågresande.

Sandra Greisman
Strateg inom samhällsbyggnad och fastighetsutveckling. Har arbetat med affärsutveckling och innovation och utveckling av digitala koncept.

Frida Haglund
Samhällsplaneringsstudent från Örebro Universitet. Praktiserar på Vallentuna kommun och har ett intresse för hur infrastruktur hänger ihop med sociala strukturer och hållbarhet.

Anton Johansson
Mastersstudent på Stockholms universitet som också arbetar som konsult på Urban utveckling med frågor om social hållbarhet.

Malte Loman
Nyexaminerad samhällsplanerare som har läst sociologi på Lunds universitet och samhällsplanering på KTH. Praktiserar på Sweco.

Peter Malmgren
Samhällsutvecklare med akademisk bakgrund inom kulturgeografi, samhälls- och miljöplanering. Har arbetat med processtöd och samordning i stora projekt och uppdragsledning i forskningsprojekt om hållbar kommunal omställning.

Kajsa Pärke
Samhällsplanerare från Stockholms universitet som arbetar som planeringssekreterare på Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning.

Elin Strand Ruin
Arkitekt med fokus på place making och stadsplanering som utgår från ett mänskligt perspektiv och involverar kulturell och social innovation.

Magdalena Tejler
Kommunikationskonsult med bakgrund som beteendevetare från Lunds universitet. Har arbetat mycket med kommunikationen av Slussenprojektet.

Kommande evenemang

Tidigare evenemang

 

Sammanställning av mötesplatser som lokalavdelningen genomfört de senaste åren:

2020: Under verksamhetsåret 2020 arrangerades tre mötesplatser. Årets första gällde hur samhällsplaneringen skulle kunna fungera om den utgick från ekologiska och sociala mål istället för ekonomisk tillväxt. Därutöver har en stadsvandring samt en AW med planeringsquiz arrangerats. Under året har lokalstyrelsen även undersökt möjligheten att driva en egen podd. Podden lanserades i december 2020 med ett avsnitt som utgår från tidigare nämnda stadsvandring.

2019: Under verksamhetsåret 2019 arrangerades sju mötesplatser. Mötesplatserna bestod av årsmöte, AW med planeringsquiz, seminarium om medskapande processer och innovativ medborgardialog, en stadsvandring på Södermalm, filmvisning av PUSH med efterföljande samtal och ett seminarium på temat ”Vad är god arkitektur idag?”. Generellt sett har verksamhetsåret varit fyllt av aktiviteter där lokalstyrelsen testat nya koncept och mötesformer samt lyft ämnen som varit heta i branschen. Vid planering och genomförande av mötesplatserna har externa aktörer såsom konsultföretag och andra intresseorganisationer varit viktiga. Styrelsen hoppas kunna bygga vidare på dessa samarbeten under kommande år.

2018: Årsmöte och mötesplats med tema trafikplaneringshistoria och framtida mobilitet, i samarbete med Trivector Traffic (januari), Mötesplats med tema Samhällsplanering i den digitala tidsåldern, i samarbete med SKL (april), En vårvandring i nybyggda stadsdelen Annedal med guide från Urban Minds(maj), AW med quiz i samarbete med Trafiktekniska föreningen (augusti), Frukost och seminarium om planerna för Slussen i deras utställningslokal i samarbete med Stockholms stad(oktober), Två seminarium och workshops med tema ABC-regionen och stråket Stockholm-Uppsala om 100 år i samarbete med Uppsala kommun, Tengbom, White arkitekter och Sveriges arkitekter Uppsala (oktober och november), Mötesplats med tema globalisering och innovation i en föränderlig värld i samarbete med Norconsult och SKL International (november).

2017: Årsmöte och mötesplats om Industrimiljöer, utträngningseffekter och stadens urbana kitt, i samarbete med WSP (januari), AW med FFS (april), Sickla- då nu och imorgon!, i samarbete med Nacka kommun och Landstinget (april), Vårmingel med tema Att dela stadsrummet, i samarbete med Tyréns (maj), AW med quiz (september), Mellan vision och verklighet, i samarbete med Tyréns (oktober), Mötesplats med tema Bostadsförsörjning, i samarbete med White arkitekter (januari 2018).

2016: Film i samhällsplaneringen - ett effektfullt verktyg? (januari), Årsmöte och mötesplats om gränslandet mellan konst och samhällsplanering (februari), Vårmingel med tema integration (maj), AW med FFS (augusti 2016), Studiebesök i Citybanen, i samarbete med Trafikverket (september 2016). Planera och integrera, i samarbete med Ramböll (september 2016). Plats: Ramböll i Stockholm.

2015: SPECIAL: Att planera för solenergi (jan), SPECIAL: Att planera för attraktiva, hållbara och energimarta regionala kärnor (feb), Digitala dialogmetoder (mars), SPECIAL: Kvalificerad processledning och scenarioplanering (mars), SPECIAL: Energiplanering och fysisk planering – går det att förena?  (april), Försommarmingel: Planerrarollen - lärdomar och förhoppningar (maj)

2014: Releasefest PLAN nr 1 år 2014 (feb), Webbinarium Blockholm (maj), Hållbar trafikplanering + Medborgarburen planering (juni), Placemaking (juni), planering och politik (oktober), SPECIAL: Planering, bebyggelseutveckling och hållbar energianvändning (nov), SPECIAL: Planering för hållbar energi, kretslopp och social utveckling (dec)

2013: Stockholm på väg (november), Hornsbergs strandpark (juni), Releasefest FFS bok (maj), SA Planakademiseminarium (april), Vart är översiktysplaneringen på väg? (mars), Stockholm on the move/Kollektivtrafikspaning (feb)

2012: Höga hus (december), Robert Cervero (november), Den gröna promenadstaden (oktober), Stadens ljud (september), Studiebesök Västra Kungsholmen (september), Releasefest PLAN nr 2-3 år 2012 (juni), Besök hos MMÖ (maj), Planerarrollen - Detta måste framtidens planerare kunna (mars), Hur förena Grönt och Förtätning? (januari)

2011: Transporter & Logistik- Eskilstuna (oktober), Arkitektur Stockholm & Mina drömmars Stockholm (augusti), Framtidens slussen (juni), En planerares vardag - möte med studenter vid Uppsala Universitet (maj), Transportvisioner - nu och då (april), Kreativa näringar, konstnärliga värden & stadsutveckling (mars), Svenska arkitekter och planerares internationella erfarenhet (feb)

2010: Telefonplan - historik och framtid (nov), Norra Djurgårdsstaden (juni)

2009: Energi, klimat och planering (februari)

2008: Reflektion från World Urban Forum 4 Nanjing (dec), Järvalyftet (okt), Trygghet och planering (april), Programförklaring av YIMBY-nätverket (feb)

2007: Alternativa dialogmetodiker i samhällsplaneringen (okt?), Handel del 3 besök i Vällingby centrum (maj), Handel del 2 Sickla Köpkvarter (mars)

2006: Handel del 1 Tillbaka- och framåtblick på handeln (dec), Vad är en stad? (sep), Trängselskatt (mars?)

FFS lokalavdelning Stockholm - Mälardalen: styrelse samt valberedning

Styrelse 2021

Ordförande, vald vid årsmötet 2021, omval, ett år

  • Kathrin Nordlöf

Kontakt: kathrin.nordlof(at)sundbyberg.se

Ledamöter, valda vid årsmötet 2020, nyval, två år 2020-2021

  • Valter Perselli

  • Peter Brisman

Ledamöter, valda vid årsmötet 2021, omval, ett år

  • Anna Sommardal

  • Nadja Andersson

  • Annie Bartos, studentrepresentant KTH

Ledamöter, valda vid årsmötet 2021, nyval, två år 2021-2022

  • Oliver Berger

  • Carl Johan Casserberg

  • Mustafa Sherif

  • Melissa Högberg Yilmaz

  • Märta Fröjd, studentrepresentant Stockholm universitet

valberedning 2021

  • Vilhelm Meyer, vilhelm.meyer(at)urbanutveckling.se

  • Tove Asztély

 

Årsmöte 16/2 2021

Årsmötesprotokoll 2021

Verksamhetsberättelse för 2020

Årsmöte 4/3 2020

Årsmötesprotokoll 2020

Verksamhetsberättelse för 2019

Årsmöte 7/2 2019

Årsmötesprotokoll 2019

Årsmöte 15/3 2018

Årsmöte 30/1 2017

Verksamhetsberättelse 2016, Stockholm - Mälardalen

Årsmöte 16/2 2016

Verksamhetsberättelse 2015, Stockholm - Mälardalen (pdf)

Årsmöte 14/1 2015

Årsmötesprotokoll 2015 (pdf)

Verksamhetsberättelse 2014, Stockholm - Mälardalen (pdf)